2012. november 22., csütörtök

Dies Irae

Pontosabban fogalmazva : Dies devastatio (bár Barnán  harag jeleit is észleltem a pusztítási lista hallatán)
Marcus elért abba az időszakába, amikor minden érdekli, mindenhová felmászik gondolkozás nélkül és mindent kézbe is vesz: aztán vagy a kezében marad vagy leesik (esetleg karizomerejét beveti a nehézségi gyorsulás sebességének növeléséhez).
Az elmúlt napok programjai közé tartozott az, hogy az elől lévő fűszereimnek helyet találjak. Eddig egy fali tartóban trónoltak mind a 42-en, közel a gázhoz, hogy főzés közben könnyen elérjem.
Mátét nem zavarták, rendszeresen játszottunk vele szagolgatosat, de semmi más érdekes nem történt fűszer témában.....
Aztán megérkezett Marcus Conan, a barbár.... Nincs türelme a szagolgatáshoz, neki érzenie, fognia kell. Ennek eredményeképpen a 42 fűszertartó közül, már csak 7-nek van levegőtől eltérő tartalma. 3 már levegőt sem tartalmaz, mert összetörte.(dizájnos üvegtest fa kupakkal, hüpp-hüpp-hüpp :( )
A tudásvágya tegnap csúcsosodott ki, amikor kipakoltam a fiókokból, polcokról, hogy próbáljak helyet találni a kis fűszertartónak, meg a 17 nagyobb, szintén törésérzékeny tartónak, melyek eddig szintén egy kis falipolcon voltak a munkalap és a felsőszekrény között. Először nem voltam elég gyors és lejtette a vizes poharamat (mea culpa, hogy stílusosan a latinnál maradjak). Majd mivel
túltengett benne az erő, így egy mozdulattal lesodort 4 deszertes tányért. Ezt követte 2 tojástartó, aztán egy kis szünetet tartott, hogy megnyugodjak és eltakarítsam a romokat. Az üvegszilánkok porszívózozása közben a konyha másik sarkából hallatszó zörejt kissé fásultan vettem tudomásul: elhalálozott a gofri/melegszendvics sütőnk is.
Szerencsére a következő rántással salto mortálét ugrott kenyérpirító 8 napon túl gyógyuló (pontosabban nem gyógyuló) külsérelmi nyomokat szerzett, de működőképes maradt. (legalábbis az lesz, ha kibányászom a belepréselt 6 matchboxot és hűtőmágnest)
A napi összesítőm hallatán Barna kissé emelt hangon kérdezte meg: miért nem figyelsz jobban? Mit lehet erre mondani?
Már régebben ellőttem azt a poént, hogy megtisztelő, hogy szupernőnek néz, de nem vagyok az: nem gyorsulok fénysebességgel, szemem csak kettő van (az is a fejem egyik oldalán) és karból is 6-al kevesebb van, mint kéne.
Hogy ez alkalommal ne ismételjem önmagam és a hallgatásomat se tudja be bűntudatos kushadásnak, azt mondtam: Nem volt hozzá kedvem......

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése